Szolgáltatások

Fontos! Annak, aki valamikor tőlem, fotelt szeretne rendelni!

Nem szoktam hosszút írni, de most egy kisebb litánia következik.

Több kategória található az oldalamon.

  1. Az akciós. A fotel anyaga, színe saját elképzelés szerinti. Aki hasonló ízlésű annak biztos fog tetszeni.(dombon a tanya!)
  2. A nem akciós. Saját, innen -onnan összevásárolt, de jó minőségű  anyagaimból az én ízlésem szerint összeválogatott anyagkombinációjú, általam vásárolt fotelek. (Nem baj ha nem tetszik, valakinek az lesz a kedvence! Ízlések és pofonok)
  3. Megrendelővel egyeztetett szín és anyag kombinációjú, általam vásárolt vagy, a megrendelő által hozott családi, vagy egyéb fotel.(Addig egyeztetünk míg jó nem lesz! Rugalmas és türelmes vagyok, munkában még jobban.)
  4. Egy magasabb árkategória amiben  grafikus művésszel együtt gondolkodva készítünk személyre szabott mintát a kiválasztott fotelre, Színben, mintában egyeztetve a megrendelővel, hozott vagy általam vásárolt bútorból.(különleges lesz az biztos)

A fotelek egyedi árasak, mivel nem széria bútorok, mind különböző, nincs két egyforma így az árak is sok összetevőből alakulnak ki.

Ezeket a foteleket nagyon szívesen készítjük a kis csapattal. Mindenki jó érzéssel, szeretettel, jó hangulatban végzi a ráeső kreatív részt. Nem vagyunk nagy üzem, ezért több időt is kell várni néha egy-egy darabra. Attól függetlenül, hogy a megrendelővel egyeztetünk, ragaszkodunk a művészi szabadságunkhoz.Tudjuk milyen végeredményt szeretnénk látni, ami a megrendelő és a mi megelégedettségünket is szolgálja.

Mint eddig mindig, olyan emberekkel hozott össze a jó sorsom, akik ezeket az általunk fontos szempontokat elfogadták.

Érzésem szerint, mindenkinek helye van a palettán, minden vásárló oda talál ahhoz a kivitelezőhöz, akivel dolga van. Ebből a felállásból aki fotelre vágyik egészen biztosan megtalálja, a neki való  szakemberét!

Biztatnám azokat a leendő megrendelőimet, akik azonosulni tudnak az általam képviselt gondolatokkal, ízléssel, munkákkal, bátran keressenek! Közreműködésükkel elkészítjük a rájuk jellemző különleges foteljüket!

Az ár a felhasznált anyagok árától, a fotel állapotából eredő munka és anyag mennyiségétől, valamint a szállítás módjától… függ. Mivel egyedi fotelek, nincsenek általános árak. Bízom benne, hogy mindenkinek el tudjuk készíteni a vágyott foteljét akkor is, ha kisebb és akkor is ha nagyobb a költségvetése! Kezdőár általában: 85.000,-ft

Fotelek

A füles fotelek – amelyek kialakításukban (fül) a fejrésznél egyfajta védő, takaró, illetve támasztó funkciót látnak el. Az antik és modern füles fotelek egyedi bensőséges aurát biztosítanak – olvasáshoz, zenehallgatáshoz, pihenéshez.

Az antik bútorok, legalább százéves, vagy annál idősebb bútorok kategóriájába tartoznak. A trendek változnak, a klasszikus és antik bútorok mellett viszont sok minden szól. Minőségi anyagból készültek, komoly technikai tudással, sokhelyütt kézimunkával, egyedi, megismételhetetlen faragással. Akár a karfa, vagy az oroszlánkaromos, illetve madárkarmos lábakat tekintve. Az antik foteleknek múltjuk van, nem egy lélektelen gyártósoron készültek. A fotelek dísze az anyag. Ebben a fázisban lehet maivá tenni, megrendelő személyiségét, ízlését tükrözve a klasszikus bútordarabot.

Már a régi időkben is gondoltak a praktikumra, ami kihajtva ágy, összecsukva fotel. Az akkori „bútor designer” átgondolt logikával fejlesztette ki ezt a bútordarabot, hogy összecsukva is önálló bútordarabot alkosson, de kinyitva ágyként tudjon funkcionálni. Többnyire, hátul egy kapoccsal lehajtható a támla, az ülőfelület lehajtásával pedig megvan a fekvő felület hossza. Praktikus, de csendben megjegyzem, nem annyira kényelmes önállóan. Rásegítéssel viszont igazi egyszemélyes hencsergő. Az ülőfelület mélységét nagy díszpárnákkal lehet ellensúlyozni, amikor éppen a fotel funkciót használjuk. Az avatott szem a kissé nagyobb méret alapján rögtön felismeri a rejtett funkcióval rendelkező füles fotelt. Váratlan vendég érkezése esetén kimondottan hasznos bútordarab

Az 1920-30-as évek bútortervezésében radikális változást hozott a stílus. Itt a határ az antik és a modern bútor időbeni meghatározásában. Eddig nem használt technikákat, anyagokat, gyártástechnológiákat alkalmaztak: absztrakt, geometriai formák, színek játéka, krómozott, magasfényű, lakkozott felületek a kor modern törekvéseit mutatják.

Már a régi időkben is gondoltak a praktikumra, ami kihajtva ágy, összecsukva fotel. Az akkori „bútor designer” átgondolt logikával fejlesztette ki ezt a bútordarabot, hogy összecsukva is önálló bútordarabot alkosson, de kinyitva ágyként tudjon funkcionálni. Többnyire, hátul egy kapoccsal lehajtható a támla, az ülőfelület lehajtásával pedig megvan a fekvő felület hossza. Praktikus, de csendben megjegyzem, nem annyira kényelmes önállóan. Rásegítéssel viszont igazi egyszemélyes hencsergő. Az ülőfelület mélységét nagy díszpárnákkal lehet ellensúlyozni, amikor éppen a fotel funkciót használjuk. Az avatott szem a kissé nagyobb méret alapján rögtön felismeri a rejtett funkcióval rendelkező füles fotelt. Váratlan vendég érkezése esetén kimondottan hasznos bútordarab.

A puff, vagy lábtartó egy hasznos és kényelmet szolgáló darab, ami stílusában a fotelhez illő. Ez akár lehet kárpitozott, fa, vagy fém lábú is, szögletes, vagy kör alakú. Igény szerint tárolóként is funkcionálhat, amennyiben szerkezetileg úgy van kiképezve.

A retro stílus az 50-60-70-es évek nosztalgiájára alapuló emlékezés. Az 50-es évek európai bútortervezésében a skandináv bútorok nyertek teret. A II. világháború után sem technikailag, sem minőségben nem voltak adva olyan lehetőségek, mint az előző kifinomultabb évtizedekben. Az egyediséget mellőzve a praktikusságra, a tömeggyártásra törekedve a gyártás leegyszerűsödött, lesilányodott . A bútorokon nem találhatók díszítő elemek, fa, vas , króm, textil, műbőr elemek használata volt a jellemző. A széria bútorok anyaghasználatára a bükk volt jellemző. A furnérozott bútorok mellett a laminált forgácslap is megjelent. Ez ma is nagyon elterjedt. A retro bútorok között is akadt egyedi , igényesebb darab, mely dió, teakfa, vagy egzotikus fából készültek. A mai modern, fiatalos lakásoknak is lehelt kedvelt darabja, jól megválasztott hozzáillő kárpittal.

A nappali központi darabja, ami nem annyira magányos műfaj, mint a fotel. Sok célnak felel meg. Leginkább ha társaság van, beszélgetésre alkalmas családi, vagy társasági pihenő hely. Meghatározó az anyaghasználatnál, hogy milyen igénybe vételnek van kitéve. Amennyiben a design kanapé közületi térbe kerül, fokozott használatnak van kitéve, ezért az anyagválasztásra is nagyon kell figyelni. Egy jól megválasztott bútordarab a várótermet , lobbit, irodát, stílusossá, barátságosabbá tudja tenni